Map Tour Gallery
Július 21
Vasárnap

Nyitvatartási idő 10:00 - 19:00

Pénztárzárás és
utolsó beengedés:
18:00

Tovább a nyitvatartási időkhöz

Aktuális időjárás a parkban

29°C

Időjárás app

A Familypark alkalmazás

A Familypark alkalmazás tökéletes társ a parkban tett látogatáshoz! Elérhető angol és német nyelven, iOS és Android rendszerekre – természetesen ingyen!

További információ

Gyik

A gyakran felmerülő különböző kérdésekre a válaszokat itt találod.

Gyik

Adatvédelmi információk a DSGVO általános adatvédelmi rendelet 13. és 14. cikke szerint

Nyomtatvány az adatvédelmi joggyakorláshoz

 

A Familypark GmbH (“mi”) számára a személyes adatok felelősségteljes kezelése elsődleges fontosságú. Mi vagyunk az “adatkezelők” az Öntől kapott vagy az Önről gyűjtött adatok tekintetében. Az adatokat az osztrák adatvédelmi törvény (DSG) és az európai adatvédelmi rendelet (DSGVO) szerint kezeljük.

A személyes adatok tárolásának és feldolgozásának jogalapja:

  • a weboldal vagy az alkalmazásunk használata során a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (jogos érdek). Ez különösen a szervernaplókra és az IP-címre vonatkozik.
  • cookie-k, például a Google Analytics használata esetén a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés a) pontja (hozzájárulás a cookie-kezelő eszközön keresztül, különösen mivel az adatok a DSGVO 45. cikk (3) bekezdése szerinti megfelelőségi határozat nélküli és a DSGVO 46. cikke szerinti megfelelő garanciák nélküli országokba (például különösen az USA-ba) is továbbításra kerülnek. Fennáll annak a veszélye, hogy az Ön így továbbított adataihoz az Ön hozzájárulását követően az említett harmadik országok hatóságai ellenőrzési és felügyeleti céllal hozzáférhetnek és hogy ez ellen nem állnak rendelkezésre hatékony jogorvoslati lehetőségek; vagy a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (jogos érdek), ha ez csak a webshopban található “munkamenet-sütiket” érinti. A beállításait bármikor módosíthatja.
  • a hírlevél küldéséhez vagy a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés a) pontja (hozzájárulás, ha Ön aktívan megrendelte), vagy a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (jogos érdek, ha Ön nem utasította vissza eleve a hírlevél küldését a 2021. évi TKG 174. cikk (4) bekezdésének Z §-a szerint);
  • az Alexa skillsek használata esetén a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (jogos érdek). Nem kapunk hozzáférést az Ön Amazon-fiókjában lévő adatokhoz, különösen nem az Amazon regisztrációs adataihoz vagy hangfelvételeihez. Az Alexa skills funkcióinak lehetővé tétele és a felhasználói élmény javítása érdekében az Amazon által kiosztott felhasználói azonosító és az Ön által benyújtott kérés szöveges tartalma továbbításra kerül az Alexa Skills funkcióinak lehetővé tétele érdekében. Ezek az adatok a GDPR 46. cikke szerinti megfelelő garanciák nélküli és a GDPR 45. cikkének (3) bekezdése szerinti megfelelőségi határozat nélküli országokba (így különösen az USA-ba) is továbbíthatók. Fennáll annak a kockázata, hogy az Ön ilyen módon továbbított adataihoz az Ön hozzájárulását követően az említett harmadik országok hatóságai ellenőrzési és felügyeleti céllal hozzáférhetnek és hogy ez ellen nem állnak rendelkezésre hatékony jogorvoslati lehetőségek. Az adatokról, az adatok tárolásának helyéről stb. az Amazonon, például a https://developer.amazon.com/support/legal/alexa_dpa#changes oldalon tájékozódhat.
  • a velünk való kapcsolatfelvétel során (levél, e-mail, telefon) a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés b) pontja (szerződés teljesítése);
  • az utalványok, éves bérletek, napijegyek stb. (online és a pénztárakban) megrendelésekor/használatakor a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés b) pontja (szerződés teljesítése); ez vonatkozik a weboldalunkon található fizetési szolgáltatókra is, mint például a Klarna vagy a Visa. Az online áruházunk használatakor egy ügyfélfiókot hozunk létre. Ez az e-mail címen keresztül vagy a Google vagy a Facebook segítségével történő regisztrációval történik, amely során be kell tartani ezen harmadik fél szolgáltatók adatvédelmi rendelkezéseit.
  • versenyeken való részvétel esetén a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés b) pontja (szerződés teljesítése);
  • a közösségi hálózatok (pl. Facebook, Instagram, YouTube, TikTok) használata esetén a DSGVO 6. cikk (1) bekezdés f) pontja (jogos érdek). Ha a beépülő modulokra kattint (pl. “Tetszik” gombok a YouTube, Facebook, Instagram vagy a Google Maps útvonaltervező esetében), az adatok továbbításra kerülhetnek olyan országokba, amelyek nem rendelkeznek a DSGVO 45. cikk (3) bekezdése szerinti megfelelőségi határozattal és a DSGVO 46. cikke szerinti megfelelő garanciákkal (mint például különösen az USA), fennáll annak a kockázata, hogy az így továbbított adatokhoz az említett harmadik országok hatóságai ellenőrzési és felügyeleti célból hozzáférhetnek, és hogy ez ellen nem állnak rendelkezésre hatékony jogorvoslati lehetőségek. Erre nincs ráhatásunk. A közösségi hálózatok használata az Ön saját felelősségére és feltételezett beleegyezésével történik.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a weboldalt sütik használata nélkül is használhatja, ha ezt a beállítást egyedileg állítja be.

Az Ön által online űrlapokon vagy e-mailben megadott adatokat (pl. kapcsolatfelvételi űrlap, hírlevélre való feliratkozás, rendezvényekre való regisztráció, panaszok stb.), illetve az általunk kért adatokat szerződésfeldolgozás és levelezés céljából használjuk fel.

Kifejezetten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Familypark által használt szolgáltatások, mint például a Facebook, Instagram, YouTube, saját adatkezelési szabályzatuknak megfelelően kezelik és üzleti célokra használják a felhasználóik adatait (pl. személyes adatok, IP-cím). Ezért nincs befolyásunk az adatok gyűjtésére és további felhasználására ezen közösségi hálózatok által.

Ha más weboldalakra (pl. www.wetter.at, Dr. Hartl Mietauto) mutató linkeket adunk meg, szintén nincs befolyásunk arra, hogy ezek a szolgáltatók megfelelnek-e az adatvédelmi rendelkezéseknek.

Az összegyűjtött adatok tárolása a következőképpen történik:

Az Ön termék- vagy szolgáltatásrendelésének feldolgozása érdekében gyűjtött adatok: a gyűjtéstől számított hét évig. Kivételes esetekben az éves bérlet megrendelésekor feltöltött fényképet is a feltöltéstől számított öt évig tároljuk, hogy megkönnyítsük a bérlet megújítását, amennyiben Ön ehhez hozzájárult.

Kereskedelmi ajánlatok, hírlevelek, játékokban vagy versenyeken való részvételre való meghívások és elégedettségi felmérések küldése céljából gyűjtött adatok: a gyűjtést követő három évig. Ezen időszakot követően ezeket az adatokat további három évig tároljuk, ha Ön beleegyezik, hogy továbbra is kapjon kereskedelmi ajánlatokat, hírleveleket, játékokban vagy versenyeken való részvételre szóló meghívókat és elégedettségi felméréseket.

Az Ön által a Familyparknak küldött információkérések, észrevételek és panaszok megválaszolása érdekében gyűjtött adatok: a kérések, észrevételek és panaszok feldolgozásához szükséges ideig;

A Familypark ügyfeleivel és potenciális ügyfeleivel való kapcsolattartás javítása érdekében gyűjtött adatok: az adatgyűjtéstől számított egy évig.

Az Ön jelentkezésének feldolgozása céljából gyűjtött adatok, ha Ön a Familypark GmbH-nál egy állásra pályázik: a jelentkezés elemzéséhez szükséges ideig, de legalább hét hónapig; munkaviszony esetén a Familypark GmbH-val kötött munkaszerződés időtartamára; a Familypark GmbH azon kötelezettségének függvényében, hogy ezeket az adatokat hosszabb ideig meg kell őrizni; referenciák kiállítása esetén legfeljebb 30 évig.

Az Ön személyes adatainak bizalmas és biztonságos kezelésének fenntartása és különösen a jogellenes vagy véletlen megsemmisítés, véletlen elvesztés vagy megváltoztatás, valamint a jogosulatlan nyilvánosságra hozatal vagy hozzáférés elleni védelem érdekében a Familypark az alkalmazandó jogi követelményeknek megfelelően adekvát technikai és szervezési intézkedéseket tesz. Ennek érdekében a Familypark technikai (pl. tűzfalak) és szervezeti (pl. bejelentkezési és jelszórendszer, fizikai védelmi intézkedések stb.) intézkedéseket hozott

A bizalmas kezelés és az Ön személyes adatainak védelme érdekében a Familypark fenntartja a jogot, hogy az Ön kérésének megválaszolása előtt személyazonosságának igazolását kérje. Ezért kérhetjük, hogy nyújtson be egy olyan személyazonosító okmány fénymásolatát, amely tartalmazza a születési dátumát és helyét és amelyen szerepel az aláírása.

Ön gyakorolhatja jogait

  • postai úton a Märchenparkweg 1 7062 St. Margarethen, Ausztria címre;
  • e-mailben a datenschutz@familypark.at címre

Önt általában megilleti a tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez, korlátozáshoz, adathordozhatósághoz, visszavonáshoz és tiltakozáshoz való jog. A Familypark a jogi kötelezettségeinek betartása mellett eleget tesz az Ön kérésének. Ha úgy véli, hogy adatainak feldolgozása sérti az adatvédelmi törvényt vagy adatvédelmi jogai más módon sérültek, panaszt tehet a felügyeleti hatóságnál. Ausztriában ez az adatvédelmi hatóság. Az adatvédelmi hatóság elérhetőségei: Barichgasse 40-42, 1030 Bécs, Ausztria – Telefon: +43 1 52 152 152-0 – E-mail: dsb@dsb.gv.at – Honlap: https://www.dsb.gv.at.

TipThe Familypark app

Available for Android and iOS - free of charge, of course!

Discover more